Meteen naar de inhoud

Hoe anderen De Traumakaart gebruiken

“De Traumakaart is begrijpelijk en mooi visueel vormgegeven. Het is heel handig dat alle informatie op één plaat staat die op tafel gezet kan worden. Het zorgt voor veel herkenning bij de cliënt. Het is voor mij als behandelaar ook handig, eerder zat ik met meerdere boekjes en plaatjes uit diverse methodes. Ook het werkblad biedt de cliënt handvatten. Ik heb het gebruikt met adolescenten, maar ook voor een kind aan het einde van de basisschool leeftijd bleek het goed te werken!”

DEBBIE, 31 jaar

Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog

“De Traumakaart is een gemakkelijk en overzichtelijk hulpmiddel. Door de goed uitgedachte vormgeving is de informatie op een duidelijke manier beschikbaar voor mijn cliënten. Het is een mooi handvat tijdens de voorbereiding van traumabehandeling zoals EMDR of wanneer er wordt gewerkt aan verbetering van de emotieregulatie.”

GEORGINA, 35 jaar

Psycholoog & systeemtherapeut

~

“Binnen onze praktijk is mijn bokstherapie vaak onderdeel van de traumabehandelingen. Hoewel ik geen psychologische achtergrond heb, merk ik dat deze uitleg heel waardevol is en goed praktisch toe te passen. Het geeft me een kader om goede uitleg te geven aan deze doelgroep, waar ik met veel plezier mee werk.”

MIKE, 46 jaar

Psychomotorisch therapeut

“Ik vond de uitleg met de Traumakaart super fijn, precies wat ik aan het begin van mijn behandeling nodig had. Ik vond het fijn om te leren hoe het brein en coping werken. Het helpt me ook om wat liever naar mezelf te kijken, nu ik weet hoe dat werkt. Het voelt goed om te weten dat bepaalde reacties menselijk zijn en ik dus niet ‘gek’ ben.”

JULIA (anoniem), 27 jaar

~

“Hoewel ik nog niet zelfstandig traumabehandeling geef, geeft De Traumakaart mij de mogelijkheid om een traumabehandeling met iemand voor te bereiden. De traumabehandeling wordt dan verder uitgevoerd door de experts op dat vlak in onze instelling. De Traumakaart heeft er ook voor gezorgd dat ik de informatie zelf veel beter ben gaan begrijpen waardoor ik het beter kan uitleggen en me hier steeds zekerder in voel.”

SOPHIE, 22 jaar

Junior behandelaar